9 oktober | Kenny B & Gerson Main in Burgerweeshuis

Gerson&KennyB Gisteren stonden Kenny B & Gerson Main in het Burgerweeshuis. Deventer, een thuiswedstrijd. Ik maakte een fotoreportage van de dag en geef je een kijkje in de backstage.

Bekijk de fotoreportage hier.

Gerson&KennyB Gerson&KennyB Gerson&KennyB Gerson&KennyB


5 oktober | London Fashion week

LFW15

20 september vloog ik met 20 modellen naar London voor de London Fashion week. Daar maakte ik voor Daivor (by Daisy Vorm) een fotoreportage van de hele reis. Van de vliegreis tot backstage en uiteindelijk de show. Wat tof was dat. Een hele nieuwe wereld voor mij en dus de eerste keer dat ik daadwerkelijk fashion fotografeerde. Maar ik vond het fantastisch.

Een greep uit de fotoreportage bekijk je hier.

LFW15 LFW15 LFW15 LFW15


19 september | Benefiet Vluchtelingen

ClubKarma

Wauw.. zoveel kippenvel, een traan en ook veel gelachen. Het was te gek. Typhoon & Friends organiseerde in samenwerking met Hedon een benefiet avond voor de vluchtelingen. O.a. Blaudzun, Roos Rebergen & André Manuel, John Coffey, Typhoon en Rico gaven te gekke shows. Lof voor alle bands die hebben gespeeld! €18.000 hebben deze artiesten opgehaald voor giro6868.

Bekijk de volledige fotoreportage hier.

ClubKarma ClubKarma ClubKarma ClubKarma


26 augustus 2015 | Kensington & Sunday Sun

KickOff

Gisteren stonden tijdens de Grote Kick-Off Kensington en Sunday Sun in mijn hometown, Deventer. Voor het Burgerweeshuis maakte ik deze fotoreportage. Bekijk de volledige reportage hier.

KickOff KickOff KickOff KickOff


23 augustus 2015 | #OpgezwolleTotNu - Lowlands 2015

Opgezwolletotnu
Wauw! Wat een dag. Gisteren was ik met Rico & Sticks op Lowlands waar zij hun #OpgezwolleTotNu show deden. Met gastoptredens van Great Minds, Kleine Viezerik, Dries Bijlsma en Typhoon. In 60 foto's beleef je hier de dag met mij. Van backstage tot een bizar energieke show. Een onvergetelijke dag. Bekijk de volledige reportage hier.

Opgezwolletotnu Opgezwolletotnu Opgezwolletotnu Opgezwolletotnu


30 juli 2015 | Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot
Vorige week deed ik mijn eerste zwangerschapsshoot. Heel tof, want Camilla ging gewoon zwanger op het surfboard. Dat was natuurlijk super stoer. De shoot is mij wel bevallen, dus vanaf nu kun je mij ook contacten als je zwanger bent en dit graag wilt vastleggen.

Zwangerschapsshoot Zwangerschapsshoot Zwangerschapsshoot Zwangerschapsshoot Zwangerschapsshoot


10 juli 2015 | The Kyteman Orchestra album


Wauw...zo trots ben ik! Gisteren heb ik het nieuwe album van The Kyteman Orchestra "The Jam Sessions" opgehaald in Kytopia. Mijn foto's zijn onderdeel van het hele toffe artwork. Zo trots! 17 juli komt hij uit, dus get yourself a copy!

The Jam Sessions

De foto's zijn gemaakt tijdens de tour vorig jaar. Een onderdeel daarvan was de tour in Duitsland en de afsluiting met de 6 shows in de oude Tivoli.


5 juli 2015 | Hoogtevrees

Hoogtevrees
Hoe tof. Afgelopen vrijdag was Akwasi in mijn hometown Deventer. Altijd fijn om mensen hier te ontvangen. Hij stond samen met Rob Dekay op festival Hoogtevrees. Een onderdeel van Deventer op Stelten. Na Akwasi stond FATA op het podium. Check de fotoreportage hier.

Hoogtevrees Hoogtevrees Hoogtevrees Hoogtevrees


25 juni 2015 | De Jeugd van Tegenwoordig in de HmH

DJVT
12 juni vierde De Jeugd van Tegenwoordig hun 10 jarig jubileum met een show in de Heineken Music Hall. Ik was daar bij om voor hen de dag vast te leggen. Check de volledige fotoreportage hier.

DJVT DJVT DJVT DJVT


18 juni 2015 | Winnaar aanmoedigingsprijs

Begin deze maand won ik de Topicus aanmoedigingsprijs. Een prijs voor Deventer kunstenaars. SUPERTROTS ben ik daarop! :-) Op verzoek van vele bij deze de showreel die onderdeel was van mijn presentatie. Dank nogmaals iedereen die aanwezig was!

Vereerd ben ik door de mooie woorden van de jury: Isabelle Renate is een talentvolle filmmaker en fotograaf. Wie het werk van Isabelle Renate aanschouwt, ziet dat zij beeldend denkt. Haar werk getuigt van een grote mate van ambitie, betrokkenheid met het onderwerp en passie. Haar recente ontwikkeling om naast filmwerk zich ook toe te leggen op fotografie wordt door de commissie gewaardeerd.
Haar fotowerk heeft een eigen signatuur en getuigt van vakmanschap. Haar werkwijze wordt omschreven als discreet. Isabelle Renate’s documentaire De weg naar Jong Volwassen werd in 2014 met succes gepresenteerd. Daarnaast is Isabelle Renate oprichter van Burger TV, is zij betrokken bij de stad en is bereid haar kennis te delen.


27 april 2015 | John Coffey

JohnCoffey
John Coffey, die naam kwam ik regelmatig tegen op festivalposters, maar dacht toen nog dat het een chilly 'coffey' singersongwriter bandje was. Maar niets is minder waar. Tijdens de tour met The Kyteman Orchestra in de Tivoli sprak ik David, frontman van John Coffey, en dat was tof. Een paar maanden later ging ik met hen mee naar een show in Hedon Zwolle en maakte ik deze reportage. Bekijk de volledige serie foto's hier.

JohnCoffey JohnCoffey JohnCoffey JohnCoffey


31 maart 2015 | Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

RicoSticks
Rico & Sticks stonden in 1 weekend 2x in een uitverkocht Hedon om een reünie show te geven. Ik was erbij om deze dagen voor hen vast te leggen. Bekijk dag 1 hier en dag 2 hier.

RicoSticks RicoSticks RicoSticks RicoSticks

RicoSticks RicoSticks RicoSticks RicoSticks


19 februari 2015 | Roos Rebergen


De afgelopen tijd heb ik gewerkt aan een filmportret over Roos Rebergen. Roos Rebergen (Roosbeef) vertelt voor mijn camera over haar jeugd, hoe ze altijd verliefd wordt op Belgische jongens, het schrijven van liedjes en over het nieuwe Roosbeef album "Kalf".


17 februari 2015 | Genomineerd!


Oooh yess !! Ik ben genomineerd voor de Topicus aanmoedigingsprijs voor Deventer kunstenaars :-) Wat een eer! Meer informatie over de uitreiking volgt binnenkort. Lees hier alvast een berichtje in De Stentor.

Aanmoedigingsprijs


10 februari 2015 | Grasnapolsky


Grasnapolsky
Afgelopen weekend was ik met mijn camera op Grasnapolsky. Grasnapolsky is een winterfestival op een prachtige locatie, namelijk bij Radio Kootwijk. Heerlijk om daar met mijn camera rond te lopen en mooie dingen te maken. Bekijk de volledige serie foto's hier.

Grasnapolsky Grasnapolsky Grasnapolsky Grasnapolsky
Grasnapolsky Grasnapolsky Grasnapolsky Grasnapolsky


28 januari 2015 | Akwasi in het Burgerweeshuis


In juni 2013 maakte ik kennis met Akwasi. Ik filmen voor hem op Oerol en maakte foto's in de studio. Hij werkte aan zijn album Daar Ergens. Nu meer dan een jaar later stond hij met Rob Dekay in mijn hometown Deventer en maakte ik deze foto's.

Akwasi Akwasi Akwasi Akwasi

Bekijk de volledige serie foto's hier.
Akwasi


5 januari 2015 | Eindshow Typhoon in Paradiso


Op 23 december was de laatste Typhoon show van 2014. In Paradiso Amsterdam bezorde Typhoon een uitverkochte zaal de avond van hun leven.

Typhoon Typhoon Typhoon Typhoon

Bekijk de volledige serie foto's hier.


31 december 2014 | Persfoto De Staat


Een aantal maanden geleden maakte ik een persfoto voor De Staat. Hier een paar foto's uit de serie.

DeStaat DeStaat DeStaat DeStaat


30 december 2014 | Amadeus M - The Young Ones


AmadeusM AmadeusM AmadeusM AmadeusM
Door Theater Young Ones werd ik eind december gevraagd om foto's te maken van hun nieuwe voorstelling: AmadeusM. Met meer dan 40 jonge acteurs zetten ze een mooie kleurrijke voorstelling over Mozart neer. Hoewel normaal gesproken zwart wit mijn ding is, heb ik voor deze opdracht voornamelijk kleurenfoto's gemaakt.

AmadeusM


7 december 2014 | De weg naar Jongvolwassen


Vandaag is mijn documentaire over FATA uitgekomen. Een documentaire waar ik 3 jaarlang aan gewerkt heb. Mijn dank is groot voor alle donateurs die er voor gezorgd hebben dat ik hem kon afmaken. En veel dank aan iedereen die heeft meegewerkt!

Een documentaire over FATA, de hiphopformatie uit Deventer. De documentaire laat het leven van 3 jongens zien. Een leven waarin een van de jongens de weg kwijt raakt wanneer zijn stiefvader wordt doodgeschoten. Een ander springt in het diepe door een eigen bedrijf op te starten. En wat voor impact heeft samenwonen en vader worden op hun muziek en vriendschap?
Hij is vanaf nu online te bekijken. Enjoy!


Hoi, dit ben ik!
Streep Isabelle Renate Streep
Ik ben Isabelle Renate la Poutré en ik woon in Deventer. Ik fotografeer en ik film en ik hou van zwart wit. Deze website staat vol met mijn werk. Als je vragen of een opdracht voor mij hebt kun je mij mailen, bellen of via social media benaderen :-)
Streep
Isabelle Renate la Poutré
Fotografe & filmmaakster

E-mail
kantoor[at]isabellerenate.nl

Kantoor
Bagijnenstraat 9
7411 PT Deventer

Telefoon
06 33 75 0000

Twitter
Volg mij: @IRlaPoutré

Instagram
Volg mij: @IRlaPoutré


Facebook
Vind het leuk: Isabelle Renate la Poutré Photography

KvK nummer
50138510 0000